Euro 4 50cc vanaf 2018

De Euro norm is een Europese norm, welke bepaalt hoeveel schadelijke stoffen een motor mag uitstoten. Deze regel is niet nieuw, want de Euro 2 en  Euro 3 waren al eerder ingevoerd voor brommers en scooters. De Euro 4 gaat in vanaf 01-01-2018 voor 50cc bromfietsen en scooters. 

De Euro 4 norm gaat dus vanaf 1 januari 2018 van start.  De overheid wil met deze regel ervoor zorgen dat er alleen nog maar schone brommers en scooters op de markt komen.

In België is er wel sprake van een overgangsfase waar je bij sommige merken in 2018 en zelf in begin 2019 nog een nieuwe Euro 2/3 scooter of bromfiets kan aankopen.  Deze modellen kunnen tijdens deze overgangsfase gewoon ingeschreven worden als nieuw.  Aangezien de nieuwere Euro 4 scooters vaak duurder zijn dan hun voorgangers kan je tijdens deze periode vaak interessant geprijsde scooters vinden.

Heb je een Euro 2 of Euro 3 brommer of scooter in bezit of koop je er één aan in de overgangsfase, dan kun je daar natuurlijk ook gewoon op blijven rijden.

Comments are closed.